De les darreres vacances a Còrsega i els Dolomites, vaig tornar carregada de llibres i de revistes de cuina. Avui us presento una recepta extreta de la revista francesa Cuisine actuelle: una papillote d’orada a la taronja.
Ingredients:
- 4 lloms d’orada
- 2 taronges
- 1 poma
- Alfàbrega
- Oli d’oliva
- Pebre
- Sal
Elaboració:
Escalfeu el forn a 200°.
Renteu les taronges i la poma ben netes. Peleu la poma i talleu-la en forma de bastonets. Talleu una de les taronges en rodanxes, i partiu-les per la meitat. Feu un suc amb l’altra taronja i reserveu-lo.
Esteneu un tros gran de paper d’alumini i poseu un rajolinet d’oli al centre. A continuació, cobriu el fons amb les rodanxes de taronja i els bastonets de poma. Incorporeu també unes quantes fulles d’alfàbrega. A continuació, poseu els lloms d’orada a sobre la fruita i salpebreu-los. Cobriu-ho amb el suc de taronja i afegiu-hi un raig d’oli.
Tanqueu el paper d’alumini fent un paquet (ha de quedar totalment tancat, sense cap escletxa). I deixeu-lo coure al forn durant uns quinze minuts, fins que observeu que el paper d’alumini està inflat del centre.
Traieu-lo del forn i obriu el paquet amb molta cura de no cremar-vos amb el vapor que surt de dintre. Emplateu i serviu immediatament.