Fondue de ceps i formatges

Estàndard

La fondue és un d’aquells plats que s’han de compartir obligatòriament. I aprofitant que en el dinar del dia de Nadal el resultat de l’amic invisible va ser un pot de ceps en pols, vaig decidir estrenar la temporada amb aquesta fondue de formatge amb ceps. El resultat: espectacular (o això em van dir).

Ingredients:

  • 300 gr de formatge gruyère
  • 300 gr de formatge emmental
  • 150 gr de formatge comté
  • Un got de vi blanc
  • Ceps en pols
  • All
  • Pebre
  • Nou moscada

Elaboració:

Ratlleu els formatges. La quantitat de formatge variarà segons el nombre de comensals, però intenteu respectar les proporcions 2:2:1 (el doble de gruyère i emmental que de comte). Amb les quantitats que us indico, va sortir una fondue per a 2-3 persones.

Partiu l’all per la meitat i fregueu-lo per tot el fons i les parets d’un cassó. Poseu-lo al foc, afegiu-hi el vi i deixeu-lo que evapori l’alcohol. Tot seguit, afegiu-hi els formatges ratllats i aneu remenant amb cura fins que estiguin ben desfets.

Un minut abans de treure-ho del foc, afegiu-hi un polsim de nou moscada, el pebre i un pessic de ceps en pols.

Fregueu el recipient per a fondues amb l’all i aboqueu-hi el formatge. Porteu-lo a taula i gaudiu d’una bona estona en companyia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s