Confit d’ànec amb parmentier de romaní i poma

Estàndard

Que sóc una apassionada de la cultura i la gastronomia francesa no és cap secret per a ningú que em conegui. Per això, aquest any he decidit celebrar el 14 juillet a la meva manera, entre fogons. El resultat és el plat que us presento avui: un confit d’ànec amb parmentier al romaní i poma.

Confit d'ànec amb parmentier de romaní i poma
Recepta adaptada de la revista Gala Gourmand
Ingredients (per a 4 persones):

  • 4 cuixes de confit d’ànec
  • 1 kilo de pomes  patates
  • 2 pomes golden
  • Romaní
  • 100 gr de mantega
  • Llet
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Sucre

Elaboració:

Renteu les patates i poseu-les a bullir en una olla amb aigua abundant, una branqueta de romaní i sal durant uns 20-30 minuts. Per comprovar la cocció de les patates, punxeu-les amb un ganivet i quan les noteu toves, ja les podeu treure del foc i escorre-les. Peleu les patates i aixafeu-les amb una forquilla per fer un puré. A continuació poseu les patates aixafades, la mantega i un raig de llet en una olla al foc. Aneu remenant fins que us quedi un puré llis i unctuós (si cal, aneu afegint llet a poc a poc fins aconseguir la textura que us agradi).  Uns instants abans de treure’l del foc, salpebreu el parmentier.

En una paella, poseu a coure les cuixes de confit fins que s’hagi fos tot el greix (uns 5 minuts per banda). Reserveu el greix i esmicoleu la carn amb els dits.

Talleu les pomes a quarts i feu-ne unes làmines no gaire gruixudes. Poseu una paella al foc amb una mica del greix del confit que heu reservat. Quan sigui calent, poseu-hi les pomes amb dues cullerades soperes de sucre i deixeu que es daurin a foc lent.

Munteu el plat posant el parmentier a la base, el confit esmicolat a sobre, i les pomes a dalt de tot.

Et voilà, c’est tout!… Vous pouvez mettre la table!

2 responses »

  1. Hola,

    Ens ha agradat molt la recepta. I vist que ets una apassionada de la gastronomia francesa ens permetem de suggerir-te el nostre nou lloc web http://www.anecdelspirineus.com on podràs trobar-hi confit d’ànec, foie gras, ànec fresc i tot un ampli ventall de productes elaborats en base a l’ànec. Tenim la voluntat de ser la botiga online més completa i especialitzada en aquest tipus de producte. Esperem que t’agradi i t’animem a continuar amb el bloc de receptes. Nosaltres et seguirem.
    Salutacions cordials.
    Eduard – Ànec dels Pirineus

    • Hola, Eduard,

      Benvinguts i gràcies pel vostre comentari i els ànims. No coneixia la vostra web i la veritat és que tot té molt bona pinta! Alguna estona ja provaré alguna de les vostres receptes que n’hi ha unes quantes que m’han fet la boca aigua 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s